Het zal voor u niet geheel onbekend zijn…een dierbare van een collega is overleden. Dit kan een partner zijn, een kind, een broer of zus, een vader of moeder wellicht, en hoe gaat u hiermee om? Vindt u het lastig als de collega weer langzaam zijn of haar werkzaamheden probeert op te pakken? Is het moeilijk om een gesprek aan te gaan, of om überhaubt elkaar in de ogen te kijken? En als u een van deze vragen met ja beantwoord, WAT vindt u dan lastig? Bent u bang voor het antwoord dat u krijgt, of heeft dit een andere reden? Vindt u misschien wel dat het verdriet van de collega zo langzamerhand wel weer eens over moet zijn..dat het werk wacht en dat u nu lang genoeg werkzaamheden heeft moeten overnemen?

Maar wat nu als een (dierbare) collega overlijdt? Zomaar..door een hartstilstand midden op de dag, in het bijzijn van alle collega’s. Of als een jonge collega, nog maar net 43 jaar, wat last krijgt van spierpijn in zijn been….en het u misschien een beetje irriteert dat hij zomaar tijdens werktijd en zo vaak als nodig is, naar de fysiotherapeut mag van ‘de baas’. Wat nu als dit geen probleem van zijn spieren is, maar dat de spieren belemmert worden door een kwaadaardige tumor die na verwijdering het lopen bemoeilijkt en er een heel revalidatieproces volgt. Wat nu, als het onmogelijke toch mogelijk is, dat de tumor op een heel andere plaats in het lichaam zich manifesteert, dat de tumor zodanig is uitgezaaid dat deze niet operabel is, en de arts niet anders kan zeggen dat hij niets meer kan doen. Wat betekent dat voor u?

Voor het bedrijf van mijn man betekent dit heel veel! Sterker nog, het hele bedrijf is er stuk van, en niet alleen het bedrijf in Almere, maar ook relaties vanuit heel Europa waar deze lieve, zachte, rustige, maar superintelligente Patrick contact mee had. En wat doe je dan als team: je praat er over zoveel als wenselijk is, je hebt nauw contact met de familie, met de uitvaartbegeleidster aan de andere kant van het land, je regelt bloemen, advertenties, en ik mocht regelen dat via livestream de plechtigheid kan worden meegekeken, in heel Europa.

En weet, lieve Patrick, dinsdag ben ik getuige van jouw uitvaart, en probeer online mijn echtgenoot te steunen die met al zijn emoties de nieuwe, naar jou vernoemde, PV-kamer zal onthullen.

Dag Patrick, we zullen je nooit vergeten!

 

Marja Oosterman
www.oleander-uitvaartzorg.nl
06-52553676